70 år med generøsitet, humor og lidenskab

I dag fylder præsten og forfatteren Johannes Møllehave 70 år

-- Foto: Scanpix.
-- Foto: Scanpix.

Kristeligt Dagblads læsere kender ham som mangeårig bidragyder til avisen – for tiden med en fast kulturklumme hver fredag – og fra talrige foredrag rundt omkring i landet om blandt andet kunst, kristendom, humor og filosofi. Og fra et vidtfavnende forfatterskab. Og som prædikant i landets kirker. Og som inspiration og samtalepartner. Og som meget, meget andet.

Når Møllehaves venner og bekendte skal karakterisere fødselaren, som det blandt andet sker i en ny bog, dukker ord som generøsitet, lidenskab og livsglæde op igen og igen.

"Han giver penge ud til alle sider, forærer sine venner den nyeste bog, han har været optaget af – og når Johannes er optaget af noget, slår lidenskaben ud i flammer", har hans nabo gennem mange år, forfatteren Bodil Wamberg, sagt. Forlæggeren Otto B. Lindhardt supplerer: "Han er en mand, der er mere end villig til at forære sin nye overfrakke væk, hvis han ellers kunne huske, hvor han havde lagt den".

Kristeligt Dagblads journalist Claus Grymer har fulgt Møllehave gennem alle årene. Han skriver i dagens anledning et stort portræt af fødselaren og anmelder to nye bøger om og af den lidenskabelige og generøse, men også gådefulde Møllehave.

– Foto:Scanpix.

Læs desuden artiklerne
Med favnen fuld af fortælleglæde
Gåden Møllehave