Aprilsnar: Sådan driver aviserne gæk med læserne

Prins Henrik pryder nye mønter, Bornedal skal stå i spidsen for ny DR-serie og kvinde afløser Morten Olsen.

Traditionen tro bugner danske dagblade i dag med fup-historier i anledningen af 1. april
Traditionen tro bugner danske dagblade i dag med fup-historier i anledningen af 1. april. Foto: Francesco Abrignani.

Det er 1. april og dermed den dag på året, hvor flere aviser vanen tro forsøger at bringe læserne på glatis med fantasifulde aprilsnar-historier.

Ekstra Bladet har i længere tid talt for, at dronning Margrethes mand burde have titel af konge. Onsdag afslører avisen, at prinsgemalens kontrafej vil pryde de nye 20-kroner, som Danmarks Nationalbank sender i cirkulation 16. april i anledning af dronningens 75-års fødselsdag.

Regeringen og Folketinget plejer at give monarken en gave og "denne gang har dronningen helt usædvanligt bedt om, at hendes mand bliver portrætteret på de nye 20'ere i stedet for hende selv", skriver avisen.

Dronningen håber dermed at kunne få lidt fred i familien, konstaterer Ekstra Bladet.

BT skriver, at filminstruktøren Ole Bornedal er hyret til at stå i spidsen for en ny, stor tv-serie efter succesen med "1864".

Den nye dramaserie udspiller sig i året 1286 og handler om det berømte drab på den danske konge Erik Klipping. Serien er en gave fra DR til seerne i anledning af medievirksomhedens 90-års fødselsdag.

- "1864" blev kritiseret for at tegne et misvisende billede af tidens politiske leder D.G. Monrad. Men det skal ikke gentage sig, lyder det fra Dansk Folkepartis værdipolitiske ordfører, Pia Kjærsgaard.

- Monrad blev gjort til en gal mand og dybt usympatisk. Så jeg tør da slet ikke tænke på, hvad Ole Bornedal kan finde på at gøre ved Erik Klipping, udtaler hun.

Berlingske har også en stor nyhed - som dog er henvist til sportssiderne: DBU er gået i gang med at finde en afløser for fodboldlandsholdets træner, Morten Olsen, og alt tyder på, at det bliver en kvinde, som flere kvindeorganisationer længe har ønsket.

- Vi kan ikke se nogen som helst grund til, at der ikke skulle være en kvindelig landstræner for herreholdet, siger direktør i Kvinfo, Nina Groes, til Berlingske.

Politikens læsere vil nok undre sig over en artikel i kulturtillægget. I kølvandet på komma-debatten overvejer Dansk Sprognævn at gøre det valgfrit at bruge den engelske eller den danske metode til at angive tusinder og decimaler.

- Vores indledende undersøgelser har vist, at der ikke blot er usikkerhed i brugen af kommaer i sætninger, men også når det gælder tal, forklarer nævnets direktør, Sabine Kirchmeier-Andersen.

Information kan som første medie løfte sløret for Alternativets skattepolitik. Partiet vil belønne borgere, der flytter sammen i bæredygtige bofællesskaber, med en skatterabat.

- Vi vil belønne dem, der flytter sammen i fællesskaber, hvor de deles om udgifterne og sammen arbejder for at mindske belastningen af vores miljø, forklarer politisk leder Uffe Elbæk ifølge avisen.

Også Kristeligt Dagblad bringer i dag en aprilsnar. Den kan du læse her