Hollywood-epos er balsam for den hårdtarbejdende hobs sjæle

Som altid hos Joel og Ethan Coen lyser birollerne op. Også i ”Hil Cæsar”, der er en indtagende ...

Som altid hos Joel og Ethan Coen lyser birollerne op. Også i ”Hil Cæsar”, der er en indtagende paradeopvisning af, hvad Hollywood formåede i 1950'erne. Her ses George Clooney som den spejlblanke førsteelsker Baird Whitlock. - Foto: UIP

film
Five stars

”Hil Cæsar” er endnu et humoristisk pletskud fra Joel og Ethan Coen, der forfører med Hollywood-pastiche og betagende bifigurer

Beretninger om misbrug og udenomsægteskabelige affærer i Hollywood er konstant tilgængelige i de traditionelle tabloidmedier, på blogs og tv. Stjernerne er blevet afmystificeret.

Sådan var det ikke i 1950'erne. Dengang var Hollywoods største helte mytiske ikoner på lærredet, og de store filmselskaber kæmpede for at bevare illusionen i virkeligheden.

Skuespillerne havde livstidskontrakter, og selskaberne havde såkaldte ”fixere” ansat, hvis job det var at sløre de mindre glamourøse sider af stjernernes liv. Aborter, homoseksualitet og kommunistiske sympatier blev effektivt holdt skjult for offentligheden for at fastholde filmenes drømmeverden - og tjene penge.

I Joel og Ethan Coens nye Hollywood-epos er det netop en sådan fixer, der er hovedpersonen. Josh Brolin spiller Eddie Mannix, der er plaget af moralske kvababbelser over arbejdets karakter. Han befinder sig konstant i et eksistentielt limbo - spændt ud mellem at være en introvert og troende katolsk familiefar og en kynisk fixer, der ikke viger tilbage for hverken bestikkelse eller lussinger.

Portrættet af Eddie Mannix viser filmens dobbelthed som både en hædrende

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.