Brystbombe springer ud som Jomfru Maria

Tidligere Baywatch-skuespiller Pamela Anderson skal spille Jomfru Maria i en timelang sketch om Jesu fødsel. Men måske skal kirken være taknemmelig over, at Pamela Anderson overhovedet kender historien om Jesu fødsel, foreslår leder af bibeluddannelse i Canada

Det hvide lys og den rene, hvide kåbe smyger sig om Pamela Anderson som en forsmag på hendes rolle som Jomfru Maria i en tv-sketch
Det hvide lys og den rene, hvide kåbe smyger sig om Pamela Anderson som en forsmag på hendes rolle som Jomfru Maria i en tv-sketch. Foto: MIKE BLAKE Denmark.

Pamela Anderson har optrådt nøgen i magasinet Playboy, letpåklædt i tv-serien Baywatch og aldeles upassende sammen med forskellige mænd ved adskillelige lejligheder. Men nu skal hun optræde som jomfru Maria i en sketch, som varer en time og vises på canadisk tv 1. december.

Det er den amerikanske komiker Russel Peters, som under titlen A Russel Peters Christmas ruller sig ud som Jesu stedfader Josef med en ærbart dækket Pamela Anderson ved sin side.

LÆS OGSÅ: Miss World drømte om at blive nonne

Sketchen lover at være mere velsmagende og farligere end en kop æggepunch og er samtidigt en hyldest til helligdagene med en kombination af stand-up, sketch, animation og musik, fortæller producenterne.

Tv-showet tæller også deltagelse af andre komikere og musikere og har allerede skabt debat på internettet. Forfatter og præst ved The United Christ Church i USA Tom Nalesnik spørger i en artikel i net-magasinet examiner.com, hvor længe populærkulturen vil fortsætte med at latterliggøre den kristne tro. Han understreger dog, at han ikke principielt er imod, at bibelske fortællinger krydres med humor:

Vores tidlige tro inkluderede også en mundtlig tradition, så historiefortællerne har formentlig leget med de bibelske fortællinger for at gøre dem underholdende, siger han.

Han understreger, at det i sig selv ikke er forkert at bruge satire i genfortællingen afBibelen:

Jesus anvendte i visse tilfælde selv satire og ironi for at understrege sin mening, siger Nalesnik. Men det handler om, hvilken måde man gør det på:

Spørgsmålet er, om Russel Peters vil behandle sin udgave af jule-historien på en positiv måde, eller om han simpelt hen bare gør det for at få et billigt grin og latterliggøre fortællingen? Hvis hans hensigt alene er at nedgøre den kristne tro, så er det klart uhensigtsmæssigt, og så kan vi godt blive vrede, siger Nalesnik.

John Mark Reynolds, institutleder på det kristne Biola Universitet i Canada, frygter imidlertid ikke for julefortællingens skæbne i Russel Peters hænder:

Hvis historien om fødslen har overlevet mig som teenagehyrde, iklædt min fars badekåbe, vil den helt sikkert også overleve Anderson som Mary, siger han og tilføjer, at han ligefrem blev opmuntret af at få at vide, at Pamela Anderson skal spille Jomfru Maria:

Det var en lettelse at finde ud af, at Pamela Anderson overhovedet kender historien om Kristi fødsel, siger han. Men han minder også seerne om, at den tidligere Playboy-model jo altså ikke er Jomfru Maria:

Skuespillere bliver, som Sir Ian McKellen har mindet os om, betalt for at lade som om. Han var ikke Gandalf, og Pamela Anderson er ikke den velsignede jomfru, siger Reynolds.

Men Tom Nalesnik mener, at Russel Peters show er et andet eksempel på, hvordan populærkulturen gennem nedgørelse og dårlige vittigheder i stadigt højere grad giver kristendommen rollen som et irrelevant og unødvendigt levn af gammeldags tro.

Hvis det er tilfældet, bør vi kristne tage et seriøst kig på vores egen tro og spørge os selv, om vi skal søge nye veje for at gøre det mere relevant for nye generationer i stedet for at kritisere unge mennesker for deres uortodokse tilgang til, hvad det vil sige at være kristen, skriver han.