Danskerne inddrages i ny kulturkanon

Radiovært og forfatter Rushy Rashid Højbjerg (tv.) er en af de deltagerne i seminaret, som kulturminister Bertel Haarder (th.) holder for omkring 30 kulturpersonligheder og kultureksperter, der skal hjælpe ministeren i gang med kanonen.

Kulturminister Bertel Haarder (V) tager første skridt i sin nye Danmarkskanon om værdier og traditioner, der denne gang skal laves af danskerne selv. Formålet er blandt andet at introducere indvandrere til dansk kultur

Kulturminister Bertel Haarders (V) Danmarkskanon bliver næppe mødt med beskyldninger om at være elitær eller præget af smagsdommeri, som det var tilfældet for Brian Mikkelsen, da han som konservativ kulturminister præsenterede sin kulturkanon i 2006.

Dengang stod en række ekspertudvalg for udvælgelsen af de mest uomgængelige danske kunstværker, men denne gang lægges det nye kanonprojekt ud til folket. Danskerne vil i løbet af 2016 blive inviteret til at bidrage med deres bud på traditioner, bevægelser og værdier, der har været med til at forme Danmark. Formålet er ifølge Haarder at introducere indvandrere til dansk kultur og minde danskerne om deres eget kulturelle ståsted. Det må ifølge ministeren gerne handle om tillidskulturen, andelsbevægelsen, kvindebevægelsen og højskolekulturen.

”Jeg ønsker med en Danmarkskanon, at vi bliver mere kulturelt tydelige i Danmark. Udformningen af Danmarkskanonen skal derfor skabe debat og bevidstgøre om den kultur og de værdier, som i særlig grad har formet samfundet og befolkningen,” skriver Bertel Haarder i en mail til Kristeligt Dagblad.

Første skridt i kanonprojektet tages på tirsdag, hvor

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.