Ballet siger mig ikke noget

”Kaninbjerget” er den skønlitterære bog, som har gjort størst indtryk på Stig Grenov, der er formand for Kristendemokraterne

Jeg synes, at vi har et bredt og varieret kulturliv, og det skal vi værdsætte, siger formand for Kristendemokraterne Stig Grenov. Arkivfoto.
Jeg synes, at vi har et bredt og varieret kulturliv, og det skal vi værdsætte, siger formand for Kristendemokraterne Stig Grenov. Arkivfoto.

Hvad er din seneste store læseoplevelse?

Det er Christian Mejdahl-biografien ”Med formandens tilladelse”. Den beskriver et troværdigt og reelt menneske, der har orden i tingene. Der er anekdoter og beskrivelser af forskelligt fra hans liv. Det var en rigtig god læseoplevelse.

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig nogensinde?

Det er ”Kaninbjerget” af Richard Adams. Den handler om en gruppe kaniner, som er nødt til at flygte fra deres lejr og finde et nyt sted og bo. Disse kaniner tror også på, at der findes en skaberkanin. Det kunne meget hurtigt blive lidt plat, men det er det ikke. Der er så mange lag i bogen, og det er en fantastisk allegori over mennesker og samfund, og den har klart en religiøs dimension.

Hvad vi du anbefale fra kulturudbuddet lige nu?

Her i jubilæumsåret for Carl Nielsen vil jeg gerne anbefale at gå i Det Kongelige Teater og høre ”Maskarade”. Det er en opera, der er til at forstå også for folk, som ikke er operakendere.

Er der en kulturoplevelse, der har været med til at forme dig som menneske?

Det har der ikke, men der har været oplevelser, som har betydet meget for mig. På en rejse til Wien besøgte vi for eksempel Museum Hundertwasser. Kunstneren Hundertwasser var en rigtig original. Han har ikke nogen lige hjørner i sin kunst. Hele museet er opbygget med skæve hjørner, hvor alt bugter sig. Der er heller ingen hjørner i hans billeder. Han tænkte mere organisk og syntes ikke, at det er menneskeligt, at alt skal være i kasser og i pakker. Jeg elsker, når mennesker ikke er konforme, og det museum gjorde et stort indtryk på mig. Når vi er på museum, er jeg som regel den første, der når cafeteriet efter en udstilling, men sådan var det ikke på Museum Hundertwasser.

Hvilken koncert har du senest været til?

Lige efter jul var min kone og jeg i Operaen at høre Mozarts ”Tryllefløjten”. Det var første gang, vi var i Operaen. Jeg kan godt lide ”Tryllefløjten”, men ellers er jeg ikke operafan.

Er der områder af kulturlivet, som efter din opfattelse fortjener mere opmærksomhed?

Jeg synes, at vi har et bredt og varieret kulturliv, og det skal vi værdsætte.

Er der aspekter af kulturlivet, som ikke siger dig noget?

Ballet siger mig ikke noget. Jeg kan slet ikke tage det alvorligt, og det er en lidelse for mig at se på. Jeg respekterer, at der er nogen, som værdsætter det, og jeg kan også godt se, at balletdanserne er meget dygtige, men det er helt spildt at invitere mig til ballet.