Forfattere skal ikke længere kun skrive bøgerne, de skal også kunne sælge dem

Illustration: Morten

En forfatter kommer sjældent tavs til en god plads på bestsellerlisterne. Illustration: Morten Voigt

I en tid med mange litteraturfestivaler bliver det klart, at det sjældent er nok ”kun” at skrive sin bog i ophøjet ro. Forfatteren skal også kunne ”eksplodere i udadvendthed” i interviews, på sociale medier og på festivalerne

En forfatter kommer sjældent tavs til en god plads på bestsellerlisterne. Det var forfatteren Anne-Marie Vedsø Olesen også fuldt bevidst om, da hun i sidste måned kom direkte ind i toppen af Saxos bestsellerliste med sin historiske spændingsroman ”Mordersken”, der også er sidste del af Olesens romantrilogi om den voldelige renæssancekvinde Madeleine de Montdidier, der bliver oplært i at slå andre ihjel. Og med tiden kommer til at nyde det.

Romanen fik hård kritik her i avisen - og ros andre steder, mens Anne-Marie Vedsø Olesen selv har arbejdet benhårdt for at promovere den drabelige historie så stærkt som muligt.

På store reklamer havde Politikens Forlag i forvejen vist den knaldgule bog med salgsteksten ”Kill Bill møder Game of Thrones”, men selv havde hun bogstaveligt talt også taget boksehandskerne på for at slå igennem med bogen. Forlaget kunne således udsende en YouTube-trailer med klip fra forfatteren i træningslokalet - tilsat heavy metal-musik, mens hun bankede løs på en boksepude, inden der bliver klippet til forfatteren, der sidder ved skrivebordet og fortæller stille og roligt om sin bog

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.