Det Kongelige Bibliotek iscenesætter dansk kulturarv på ny

Den danske filosof Søren Kierkegaards brev til sin forlovede, Regine Olsen, er et af de klenodier, som vises ...

Den danske filosof Søren Kierkegaards brev til sin forlovede, Regine Olsen, er et af de klenodier, som vises frem på udstillingen ”Skatte i Det Kongelige Bibliotek”.- Presse Foto: Det Kongelige Bibliotek

Danmarks nationalklenodier er genopstået i nye rammer på Det Kongelige Bibliotek

Søren Kierkegaards brev til sin forlovede, H.C. Andersens dagbog og Frederik II's krigsbog. Det er blot nogle af de mere end 50 genstande, som Det Kongelige Bibliotek viser frem i en ny udstilling, ”Skatte i Det Kongelige Bibliotek”.

Siden 2012 har den enestående samling af blandt andet litterære og filosofiske klenodier været iscenesat af den russiske avantgardekunstner Andrey Bartenev, men nu har udstillingen skiftet form og fået nye rammer.

”Det er en permanent udstilling, som alligevel er dynamisk, fordi iscenesættelsen forandrer sig over tid. Efter en årrække med kunstnerisk iscenesættelse er der skruet ned, så Montanasalen fremstår meget nær sin oprindelige form skabt af Montana Møblers grundlægger, Peter J. Lassen,” siger Uffe Paulsen, der er kommunikationskoordinator ved Det Kongelige Bibliotek.

Formålet med gentænkningen har været at lade bibliotekets genstande fremstå så tydelige for publikum som muligt.

Genstandene er rykket tættere på glasset og er blevet tematiseret i ét af ni forskellige temaer, som dækker over alt fra litteratur til naturvidenskab, hvor hvert tema har visse fokuspersoner som Karen

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.