En medalje til vennen Eskild

Confused child with cutting paper parents, family problems, divorce, custody battle, suffer concept

Der er skrevet meget børnelitteratur, hvor hovedpersonerne er skilsmissebørn, der synes at have mere styr på livet end deres inkompetente voksne. Men for nylig udkom der en børneroman (og der er altså langt mellem gode børneromaner for de 6-13 årige), hvor et barn løfter en stemme, som jeg synes, vi har trængt til at høre, skriver anmelder. Modelfoto Iris

Der er mange hårdt samarbejdende børn i dansk litteratur om skilsmisser. Derfor er det virkelig dejligt at møde Eskild i Hanne Kvists grafiske roman ”Dyr med pels - og uden”, som hæver stemmen for en klemt ven

At blive skilt er ubetinget det sværeste, jeg har været igennem i mit liv. Ikke fordi jeg blev skilt; det kunne ikke være anderledes, men fordi mit valg indebar, at mine børn blev skilsmissebørn og dermed fik en hel masse vilkår trukket ned over hovedet, som jeg aldrig havde ønsket, at de skulle have.

En barnevirkelighed, hvor man pendler mellem sine forældre, og altid har glemt de seje strømpebukser det forkerte sted.

En virkelighed, hvor nye papforældre og søskende kommer til, men måske også forlader en igen. Og en virkelighed, hvor et mere eller mindre fungerende netværk af voksne altid er i forhandling om denne eller hin weekend, ferier og fejringer.

Der er skrevet meget børnelitteratur, hvor hovedpersonerne er skilsmissebørn, der synes at have mere styr på livet end deres inkompetente voksne. Men for nylig udkom der en børneroman (og der er altså langt mellem gode børneromaner for de 6-13 årige), hvor et barn løfter en stemme, som jeg synes, vi har trængt til at høre.

Bogen, som både er smuk udenpå og indeni - den er nemlig både skrevet og tegnet af Hanne Kvist - hedder ”Dyr med pels - og uden”. Den

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.