Et moderne påskeoratorium må inddrage nutidens viden og udtryk

Salmedigter Lars Busk Sørensen (tv.) og komponist Erling Lindgren fra Lemvig har skabt henholdsvis musik og ...

Salmedigter Lars Busk Sørensen (tv.) og komponist Erling Lindgren fra Lemvig har skabt henholdsvis musik og tekst til hvert deres moderne påskeoratorium. Påskefortællingen står for begge som et de mest følelsesmættede dramaer i historien og et omdrejningspunkt for hele vores kultur. Også i Lemvig Kirke er det påskens begivenheder, der er de bærende motiver i Bodil Kaalunds udsmykning, som for eksempel altertavlen med Jesu indtog i Jerusalem palmesøndag. – Foto: Jens Bach

Salmedigter Lars Busk Sørensen og komponist Erling Lindgren har ikke kun hjembyen Lemvig tilfælles – de har også begge skrevet nye påskeoratorier, hvor påske- fortællingen får moderne tekst og musik

Da Erling Lindgren blev spurgt, om han kunne tænke sig at sætte musik til et moderne påskeoratorium med tekster af Lisbeth Smedegaard Andersen, var organisten ved Lemvig Kirke meget hurtig til at svare ja.

”Det er jo en fantastisk opgave at få. Påskefortællingen er nok det største drama i historien med et følelsesregister, der spænder fra den dybeste sorg og afmagt til den mest berusende glæde og det største livgivende håb. Det er utroligt spændende som komponist at arbejde med så mange følelser i musikken, og samtidig er netop påsken og opstandelsen et omdrejningspunkt for hele vores kultur, hvad enten du er troende eller ej. At give netop dén fortælling et moderne udtryk var derfor virkelig interessant at arbejde med,” fortæller Erling Lindgren.

Det moderne påskeoratorium, han skrev musik til, bærer titlen ”På vinger af håb” og blev bestilt af Langenæskirken i Aarhus, hvor det blev uropført i 2011. Siden har det været opført et par andre steder i landet også, men det er først i år, at oratoriet kan høres på Lindgrens hjemegn, når det umiddelbart efter påske opføres i tre lokale kirker. Blandt andet Lemvig Kirke.

Denne

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.