Norsk film gør grin med flygtningekrisen

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen (t.v), Olivier Mukuta og Henriette Steensrup, som spiller med i ...

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen (t.v), Olivier Mukuta og Henriette Steensrup, som spiller med i filmen "Welcome to Norway". Foto: Gorm Kallestad

Den norske film ”Welcome to Norway” er en komedie om religiøse konflikter blandt asylansøgere og kritiseres for at banalisere alvoren af den internationale flygtningekrise

For mange film gælder det, at aktualitet er afgørende for at skabe opmærksomhed blandt publikum.

I tilfældet med flygtningekomedien ”Welcome to Norway” har netop tidspunktet dog ikke kun skabt interesse, men også debat om, hvor grænserne går for at lave grin med en virkelighed, der for nogle gælder liv og død eller religiøs forfølgelse.

Filmen har været undervejs i flere år, men fik premiere i sidste uge og ruller hen over norske biograflærreder midt i den største internationale flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

Under overskriften ”Flygtningefjols på fjeldet” skriver avisen Vårt Land, at temaet er godt, men at filmen er for banal til at løfte en vigtig opgave om at give et følelsesmæssigt indblik i asylansøgernes liv.

”Præmissen og rammen for historien er interessant, men her stopper det også. Fordi temaet er så aktuelt, er det åbenbart, at filmen vil skabe interesse i Norge og ude i verden, men skildringerne er for flade. Derfor bliver det aldrig andet end en farce,” lyder det i avisens anmeldelse.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.