Film om Muhammed vækker harme i Sverige

”Muhammed: The Messenger of God” er anden gang, at islams grundlægger portrætteres på det hvide lærred i en spillefilm, og filmen er i år valgt som Irans bidrag til kandidatlisten ved Oscar-uddelingen. Her ses filminstruktør Majid Majidi. Foto: BEHROUZ MEHRI/AFP

Undervejs på turné rundt i verden skaber den iranske film ”Muhammed: The Messenger of God” heftig debat. Senest i Sverige, hvor den vises flere gange under Göteborgs filmfestival

Undervejs på turné rundt i verden trækker den iranske film ”Muhammed: The Messenger of God” overskrifter og skaber heftig debat. Senest i Sverige, hvor den vises flere gange under Göteborgs filmfestival, som løber til søndag.

I et åbent brev skriver en række eksil-iranske kulturpersoner, at filmen virker som et politisk instrument, finansieret af det iranske regime, som står bag filmen.

Forfatterne bag brevet advarer desuden om, at udbredelse af filmen kan skabe grobund for fundamentalisme og jihadisme blandt unge muslimer i Sverige.

”Det er et klart budskab i filmen, at man skal rette sig efter Guds vilje og være klar til at ofre sig. Den tanke er rodfæstet blandt IS og shiitiske fraktioner. Desuden er fremstillingen af jøder farlig. De skildres som terrorister, som islams hovedfjende,” lyder det ifølge avisen Dagens Nyheter.

”Muhammed: The Messenger of God” er anden gang, at islams grundlægger portrætteres på det hvide lærred i en spillefilm, og filmen er i år valgt som Irans bidrag til kandidatlisten ved Oscar-uddelingen.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.