Buttenschøn: Folk har ret til at høre og se det anderledes og det mærkelige

Et højskoleophold på Vestbirk Højskole har været været med til at forme sangeren og sangskriveren Thomas ...

Et højskoleophold på Vestbirk Højskole har været været med til at forme sangeren og sangskriveren Thomas Buttenschøn. – Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Forskellige subkulturer kunne godt blive hjulpet på vej i disse år, siger 
sangeren Thomas Buttenschøn, der lige har fået udgivet sin første børnebog

Hvad er din seneste store læseoplevelse?

Det er Henriette Rostrups roman ”Det år vi gik til begravelser”. Den handler om en dansk kvinde, som rejser til New York, og de ting, som hun kæmper med i sit liv. Den er fantastisk godt skrevet.

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig nogensinde?

Det er Tom Kristensens ”Hærværk”, som jeg stadig vender tilbage til. Det forfald, der beskrives i bogen, er enormt fascinerende.

Jeg læste den, da jeg var 19-20 år, og bogen åbnede for en verden med at læse bøger. Jeg synes, at det er en af de klassikere, man skal have læst. Hvis jeg er sammen med andre, som læser bøger, dukker ”Hærværk” næsten altid op som samtaleemne.

Er der en kulturoplevelse, der har været med til at forme dig som menneske?

Det gjorde et højskoleophold, som jeg var på lige efter gymnasiet på den nu lukkede musikhøjskole Vestbirk Højskole. Her fandt jeg ud af, hvad jeg gerne ville stå for, og hvad jeg ville med mit liv både i forhold til musik og i det hele taget. Jeg fandt også ud af, at der er mange flere slags mennesker, end jeg hidtil havde troet. I gymnasiet hang jeg jo

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.