Forfatter: Sjælen er naturvidenskabens blinde vinkel

”Vi er vant til at opfatte døden som det mest ensomme sted, der findes. Men det mener jeg er en ...

”Vi er vant til at opfatte døden som det mest ensomme sted, der findes. Men det mener jeg er en misforståelse. Døden er en modtagelse,” siger Jakob Brønnum. - Foto: Andreas Hylthén

I bogen ”Argumenter mod døden” argumenterer teologen og forfatteren Jakob Brønnum for, at sjælen er udødelig. Han bruger blandt andre forfatteren Peter Seeberg til at illustrere sin pointe

For det moderne menneske handler det ifølge teologen Jakob Brønnum ikke længere om, hvem der bliver frelst eller fortabt efter døden. De fleste spørger nu, om der overhovedet sker noget. Det indfanger Kim Larsen smukt i sangen ”Pianomand”, der betvivler tvivlen ved at spørge:

”Er der koldt og mørkt i den sorte grav?

Eller stråler himlen som det klareste rav?”

Jakob Brønnums bog ”Argumenter mod døden” er hverken en reportagebog fra himlen eller et gæt på, hvordan der er i de dødes land. Men det er et kulturhistorisk essay som en slags sjælens kulturhistorie, der viser, at det naturvidenskabelige verdensbillede ikke formår at løse livets største spørgsmål - nemlig om livet selv.

”I bogen citerer jeg en biolog for at sige, at naturvidenskaben på trods af sine store opdagelser ikke er kommet et skridt nærmere at svare på, hvordan livet er opstået. For det er stadig en gåde, men går man tilbage i tiden kan man se, hvordan nær sagt alle store tænkere indtil for 150 år siden tog det for givet, at sjælen er udødelig,” siger Jakob Brønnum.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.