Fornem pris til Erik A. Nielsen

Erik A. Nielsen er blevet tildelt Gad Rausings Pris på en million svenske kroner. Arkivfoto. Foto: Leif Tuxen

Dansk litteraturprofessor er blevet tildelt Gad Rausings Pris på en million svenske kroner

Litteraturprofessor Erik A. Nielsen har modtaget en fornem svensk pris for sin forskning. Der er tale om Gad Rausings Pris, som er en årlig udmærkelse, der tildeles en fremstående nordisk humanistisk eller samfundsfaglig forsker.

Gad Rausings Pris regnes for en lille Nobelpris og uddeles af Kungliga Vitterhets-akademien.Det plejer at være den svenske konge, der personligt overrækker videnskabsprisen på en million svenske kroner. Og i år har priskomitéen valgt at hædre den danske litteraturprofessor for ”original, lærd og dybtgående forskning om den vestlige og kristne digtnings brug af billeder og billedsprog, særligt i dansk og skandinavisk litteratur fra 1600-tallet og 1700-tallet”. Og det glæder naturligvis modtageren:

”Jeg er da uendelig glad for, at noget, jeg har været optaget af i så mange år, også bliver opdaget og lovprist. Der findes jo mange andre dygtige forskere, der ikke får samme opmærksomhed, så jeg føler mig heldig som gudernes yndling,” siger Erik A. Nielsen, der er dr.phil. fra Københavns Universitet, mens Oslo Universitet har tildelt ham titlen dr.theol. i 2013.

Litteraturprofessoren er

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.