Fra Unitas til Eksistensen: Kirkelige forlag får nyt navn

Hans Adolph Brorson (1694 i Randerup -1764) var salmedigter og biskop i Ribe fra 1741 til 1764. Brorson boede ...

Flere kirkelige forlag får nu det fælles navn Eksistensen. Foto: Christian Ringbæk / Scanpix Denmark

”Eksistensen” er det nye fælles navn for fem forlag. Navneforandringen skal være med til at samle kræfterne uden at ændre indholdet, siger lederen. En tom øvelse, mener CBS-professor

Den kirkelige og religiøse profil vil ikke blive udvandet, når navnene Anis, Alfa, Unitas, Religionspædagogisk Forlag (RPF) og Aros nu forsvinder fra forlagsverdenen. Det forsikrer Morten Christiansen, der er generalsekretær og forlagschef for de fem forlag og initiativtager til, at forlagene pr. 1. marts får det nye fælles navn Eksistensen.

”Vi er en forlagsvirksomhed med specialforlag inden for teologi, religion, etik og filosofi. Det kan man med en fælles betegnelse kalde tilværelsestydning, og det er det faglige felt, vi gerne vil slå fast med det samlende navn Eksistensen. Det er ikke et forsøg på at fjerne os fra en kirkelig profil, men snarere et signal om, at vi gerne vil spille på hele banen. Folk er generelt meget optaget af spørgsmål som 'Hvad er meningen?', og vi oplever, at der er en øget interesse for den slags livsspørgsmål, både inden for det religiøse og filosofiske felt. Vi samler derfor kræfterne om ét brand, så vores læsere ved, at de kan finde det hele hos Eksistensen,” siger han og tilføjer:

”Vores vision er at åbne for eksistentielle refleksioner, kvalificeret debat og nye spørgsmål. Vi ændrer ikke

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.