Replikker om fravær, kedsomhed og savn i parforhold

”Så forbandet klog” består af 59 såkaldte replikker, bidder på 5-10 linjer, formuleret af et jeg, som er i en relation til et du. De få tekster, der kunne indikere noget omkring køn, ville pege på, at jeg’et er kvinden, mens du’et er manden, men reelt har det ingen betydning. Modelfoto. Iris

bog
Three stars

Korte replikker fra et hensygnende forhold

Selvom Julie Top-Nørgaard først debuterer skønlitterært nu, med den lille samling af replikker ”Så forbandet klog”, har jeg læst hende før. Hun skriver nemlig klummer i Information, og jeg sluger dem hver gang, fordi hun skriver både følsomt registrerende, sjovt og klogt. Hun skriver især om familie-/børneliv, noget, hun har en særlig vinkel på, fordi hun, som er uddannet journalist og skønlitterær oversætter, også har uddannet sig til pædagog.

Nu debuterer hun skønlitterært med bogen ”Så forbandet klog”, og her bliver det tydeligt, at der er stor forskel på, hvad der bare virker rigtig godt og befriende nærværende i en tør avissammenhæng, og hvad der virker i en bog. ”Så forbandet klog” består af 59 såkaldte replikker, bidder på 5-10 linjer, formuleret af et jeg, som er i en relation til et du. Hvem jeg’et er, og hvem du’et er, hvilke køn de har, og om det er de samme hele vejen igennem bogen, fremgår ikke.

De få tekster, der kunne indikere noget omkring køn, ville pege på, at jeg’et er kvinden, mens du’et er manden, men reelt har det ingen betydning. Replikkerne er taget ud af en fortløbende indre monolog, som jeg’et har med sig selv i et

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.