Glyptoteket får nyt mesterværk af Monet

@Fotobyline:CLAUDE MONET (1840-1926): OVERSVØMMELSE VED GIVERNY, OLIE PÅ LÆRRED, 1896, 73 X 92 CM, NY CARLSBERG GLYPTOTEK
@Fotobyline:CLAUDE MONET (1840-1926): OVERSVØMMELSE VED GIVERNY, OLIE PÅ LÆRRED, 1896, 73 X 92 CM, NY CARLSBERG GLYPTOTEK.

Ny Carlsbergfondet og Augusti-nus Fonden har skænket Ny Carlsberg Glyptotek et maleri af Claude Monet fra 1896. Museet har nu syv malerier af den verdenskendte franske maler. Claude Monet er impressionismens mester. Med maleriet "Oversvømmelse ved Giverny" har Glyptoteket fået et nyt hovedværk, som er typisk for Monet, der malede lysets, vandets og luftens skiftende farvespil, oplyser museet. Direktør Flemming Friborg er begejstret for det nye kunstværk: "Det er en fantastisk gave, museet har modtaget. Maleriet er en sjældenhed, som ikke har været udstillet i over 30 år. Det viser begyndelsen på kunstnerens sene, meget frie fase. Monet får os til at se mere end dét, der er. Motivet overskrider grænserne for det typiske landskabsmaleri og fører os ind i en verden af lys og farve," siger han.