Inspireret af Hammershøi og fornyer af kirkekunsten

Udstillingsbillede fra den aktuelle udstilling i Odense.

Udstillingsbillede fra den aktuelle udstilling i Odense. Foto: Brandts

udstilling
Five stars

Maleren Anette Harboe Flensburg er noget ganske særligt på den danske kunstscene. Nu viser hun nye interiørmalerier på Brandts 13 i Odense

Skønheden har været fordrevet fra samtidskunsten i årtier.

Men en af dem, der holder den i hævd, er Anette Harboe Flensburg (født 1961), som bruger sit raffinerede, æstetiske formsprog til at sige noget markant om eksistensen. For ud over at være smukke er hendes værker også konceptuelle, ja filosofiske.

Og så har Anette Harboe Flensburg et mellemværende med rum. Forud for hendes knivskarpe og meditative oliemalerier, der svinger mellem ulmende varme og isnende kolde farver, ligger et møjsommeligt konstruktionsarbejde.

Først bygger hun modeller i dukkehusformat. Dernæst arrangerer hun interiørerne med henblik på at fotografere dem, for til sidst at male efter fotografierne. Derfor har hendes malerier altid dette virkelighedspræg, som klæber til fotografiet, og for så vidt er malerierne i pagt med samtiden, hvor vi i stadig højere grad oplever virkeligheden medieret gennem fotos eller film.

Virkemidlerne er minimale - dog ikke i en række Mondrian-inspirerede værker fra 2014, hvor hun bruger flere rekvisitter - men i hovedparten af værkerne gælder det de små forskydninger fra maleri til maleri.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.