Jeg ville aldrig have lyst til at skrive en krimi, der bare handlede om at opklare et mord

Helle Vincentz,forfatter fotograferet i hjemmet ved

Krimiforfatter Helle Vincentz oplevede, hvordan historierne om kunstig befrugtning myldrede frem, når hun delte sine egne erfaringer med andre. Det var blandt andet de historier, der inspirerede hende til at skrive om fertilietsindustriens sort/grå marked. Foto: Leif Tuxen.

Forfatter Helle Vincentz har altid insisteret på at snige viden ind i sine romaner, og hendes nye krimi om fertilitetsindustriens skyggesider og etiske 
dilemmaer er ingen undtagelse. Selvom læserne først og fremmest skal underholdes, må de også gerne lære noget nyt om verden – og måske om sig selv

Helle Vincentz har selv mærket det. Hvordan drømmen om et barn og frygten for aldrig at få et langsomt, men sikkert kan rykke ens indbyggede moralske kompas i retninger, man ellers aldrig havde drømt om.

For syv år siden stod hun midt i alle følelserne, da hun selv var i fertilitetsbehandling, og selvom forfatterens egen oplevelse med fertilitetsindustrien både var kort og endte lykkeligt, så var den intense periode, hvor intet var sikkert, nok til, at hun forstår den længsel, der får pæne og retskafne borgere til at bryde loven og krydse landets grænser for at købe sig til en livmoder eller et befrugtet æg.
 
”Der er virkelig stærke kræfter på spil,” fortæller Helle Vincentz.
 
”Men derfor føltes det også som den perfekte ramme for en spændingsroman.”

Helle Vincentz har som krimiforfatter altid pakket sine plots med fakta, viden og miljøer, som kun de færreste danskere kender til. Hun har skrevet om oliebranchens magtspil og kampen om Grønlands råstoffer, og med sin nye roman, ”Stjålne liv”, om antropologen Sofie Munks efterforskning af bortkomne befrugtede æg kaster hun sig over

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.