Kloge ord til dem, der har mistet

"Med 52 forskellige stemmer kommer vi vidt omkring i sorgens landskab, primært i selskab med præster, men også med for eksempel forfattere og billedkunstnere, og med så mange bidragydere er det umuligt at undgå redundans og en vis ujævnhed. Således også her." Modelfoto. Iris

bog
Four stars

Mange har så travlt med at gribe dagen og leve i nuet, at sorgens styrke og stædighed bliver en uventet overraskelse. Men en ny bog giver tankevækkende tekster til hver uge i det første sørgeår

Hvis to mennesker elsker hinanden, så kan det kun ende ulykkeligt, siger Johannes Møllehave et sted. For den ene vil uvilkårligt dø før den anden. Og derfor er det utopisk at forestille sig, at vi kan gå gennem livet uden sorger.

Sorg er hjemløs kærlighed. Men det er ikke en sygdom. Og det er ikke at forveksle med depression. Selvom det er her, vi mærker vores eksistentielle ensomhed. Sorg er den pris, vi betaler for, at et menneske har været vigtigt for os. Og den er ikke en tunnel, vi skal igennem. Den er et landskab, vi skal lære at leve i. Uanset om vi er troende mennesker eller ej.

Læs chefredaktør Erik Bjeragers bidrag fra bogen her. 

Således lyder blot nogle af de mange kloge og fine ord i ”Når livet går i sort”. Bogen henvender sig til alle, der sørger efter tabet af et menneske, og der er 52 korte tekster, en til hver uge i det første år efter tabet, i en anerkendelse af, at sorg tager tid - og at sorg er en ensom proces.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.