Museumsleder: Leonard Cohen har skrevet mit livs bønnebog

Anne Esther Boukris.

Dokumentarfilm om den canadiske digter og sanger bekræftede for filmfestival- og museumsleder Anne Esther Boukris, at Leonard Cohen kan bruges som ledestjerne i livet

Fortalt af Anne Esther Boukris

Det er den ultimative fortælling i portrættet af Leonard Cohen i filmen ”Bird On A Wire” fra 2010. Filmen er lavet over gamle optagelser fra hans Europa-turné i 1972, der ikke var blevet vist før. Det er helt unikke optagelser, der fører seeren helt tæt på manden og musikeren.

Det er en film, man kan se, uanset hvem man er. Man behøver ikke nødvendigvis vide noget om Cohens musik eller jødiske baggrund. Men jeg har fulgt ham og set filmen ud fra min egen baggrund og ser den magi, Leonard Cohen tilfører verden, som ville være tom uden ham. Det er vildt, hvad den kunstner har skabt.

Jeg har læst alt om Cohen og kan ikke få nok. Jeg voksede op med ham. I mit barndomshjem var der 100 jødiske krimier, 100 bøger om holocaust og så vinylplader med Cohen.

Det er en utrolig flot dokumentarfilm, som bekræfter, hvordan man som menneske kan bryde gennem umulige

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.