En livsretning blev ændret af gådefuld rumænsk kunstner

Den mandlige fortæller, antageligvis modelleret over Mikkel Rosengaard selv, er for en kortere periode bosat i New York som praktikant på en kunstfestival. Hans kæreste kommer inden for en uge for at besøge ham, men inden da møder han den rumænske performancekunstner Ana Ivan, hvis dramatiske livshistorie ændrer hans orientering og selvforståelse. Iris

bog
Four stars

Mikkel Rosengaard debuterer fint med kunstner-romanen ”Forestillinger om Ana Ivan”

Mikkel Rosengaard (født 1987) har skrevet en roman om en ung mands fascination af det faretruende. Eller er det i virkeligheden en faretruende fascination? Som det antydes af titlen ”Forestillinger om Ana Ivan”, rettes fascinationen mod en rumænsk kunstner ved navn Ana Ivan. Om læseren så bliver fascineret af romanen om de to unge kunstnere, er en anden sag.

Den mandlige fortæller, antageligvis modelleret over Mikkel Rosengaard selv, er for en kortere periode bosat i New York som praktikant på en kunstfestival. Hans kæreste kommer inden for en uge for at besøge ham, men inden da møder han den rumænske performancekunstner Ana Ivan, hvis dramatiske livshistorie ændrer hans orientering og selvforståelse.

Romanen er komponeret som en serie monologiske fortællinger om Ana Ivans farverige, gådefulde og lidt skræmmende liv. Det er som så ofte før vekselvirkningen mellem tiltrækning og frastødning, der appellerer. Inden for fiktionen er det Ana Ivan, som fortæller om sit liv over for den unge, nysgerrige mand.

Efterfølgende skriver fortælleren de fortalte historier ned enkeltvis med henblik på at udgive dem som en novellesamling.

Hvor meget af det læste, som er

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.