Man kan ikke regne med kærligheden

"Benedikte Hansen er genialt castet til rollen som en hjemmegående kvinde i beskidt morgenkåbe og smøg i kæften, og hun kæmper en ærlig kamp med rollen. Skuespil og instruktion holder niveau, men det gør manuskriptet ikke." Foto: Miklos Szabo

teater
Three stars

Flot skuespil karambolerer med et manuskript, der minder om amatørpoesi på gymnasieniveau, i sorgfyldt kammerspil på Teater Får302

”Der er salt i tårer, så man skal drikke meget vand,” siger Lille voksent. Hendes mor græder, for hendes mand og Lilles far er død. Og mor vil ikke drikke vand, så Lille har sat 50 glas på gulvet i deres hjem for at fange mors tårer.

I ”Tørst”, der er et intimt kammerspil for tre, bearbejder mor og datter sorgen over, at ægtemand/far er død. Mors første strategi er, at de skal prøve at glemme alt om ham, og så er det jo en udfordring, at han går rundt imellem dem som et levende minde. Minder kan man regne med.

I en blændende dybdescenografi af et gråt-minimalistisk værelse fra forstadshelvede står Benedikte Hansen som mor i centrum. Manuskriptet er bygget op om lange tirader af enkeltstående indfald, der vist skal forekomme at være hendes minder om sin mand: ”blod, jern, skovbund,” og ”et hav af røde bølger, fandens smukt.” Det er klart nok, at det skal fungere som en slags ”stream of consciousness” i et sind, der er slået i stykker. Men det minder desværre mest om amatørpoesi på gymnasieniveau.

Benedikte Hansen er genialt castet til rollen som en hjemmegående kvinde i beskidt morgenkåbe og smøg i kæften, og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.