Medieforsker: ”1864” er brændemærket for evigt

DR's dramaserie "1864", der rullede over skærmene i 2014, var et politisk projekt mod nationalisme, lyder det nu fra tidligere DR-dramachef Ingolf Gabold. Her ses Jakob Oftebro i rollen som Laust (tv) og Pilou Asbæk som Didrich. Foto: Per Arnesen/Miso Film

Dramaserien ”1864” vil altid stå i skyggen af debatten om den, siger medieforsker Kim Toft Hansen, der står bag ny bog om krigsdramaet og den ideologiske kamp, der blev genvakt i denne uge

DR's dramaserie "1864", der rullede over skærmene i 2014, var et politisk projekt mod nationalisme, lyder det nu fra tidligere DR-dramachef Ingolf Gabold i et interview med Politiken. Den udmelding har både Danmarks Radio og seriens instruktør, Ole Bornedal, taget afstand fra, og Dansk Folkeparti har indkaldt kulturminister Bertel Haarder (V) i samråd om sagen og eventuelle konsekvenser for DR.

I denne uge er der premiere på spillefilmsversionen af serien, der blev til for 100 millioner kroner fra en særbevilling fra Folketinget. Og den 15. februar udkommer bogen ”1864: Tv-serien, historien, kritikken” fra Aalborg Universitetsforlag, som er det første samlede værk om en af den seneste tids mest omdiskuterede tv-serie.

Bogens redaktør, medieforsker Kim Toft Hansen fra Aalborg Universiter, er ikke ked af, at han misser den seneste udvikling i debatten om serien:

”Vores 1864-bog tegner et generelt billede af seriens tilblivelse, endelige udformning, modtagelse og efterspil. Den analyserer netop de positioneringer, som fandt sted under debatten, så derfor ændrer Gabolds udmelding som sådan ikke på de iagttagelser,

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.