Mit liv med bøger

Foto: Iris

Antallet følger den klassiske livsfrises forløb: Fra barndommens kravlen over manddommens rejste gang til alderdommens knikken sammen - men jeg gør endnu oprør

Jeg fik en anelse om, at der var noget galt, da jeg besøgte min 10 år yngre svoger i det nye hus i Lyngby. Men først lidt om hvorfor.

For mig blev det tidligt en åbenbaring at læse. Dette at man kunne danne en mening, ja et helt forestillet univers ud fra alfabetet. Jeg slugte bøger i min barndom og ungdom, og i min studietid på universitet begyndte jeg for alvor at samle på dem. Først og fremmest af praktiske grunde.

Det var nyttigt at have bøgerne ved hånden og kunne strege og notere i dem og med en vis sikkerhed finde rundt i det relevante. Det blev til en del fagbøger og en del mere skønlitteratur med klassikere og det aldeles nye.

Samlet ind i boghandlere, antikvariater og på loppemarkeder. Siden i min tid som underviser ved Københavns Universitet og som kritiker og redaktør ved diverse medier begyndte bøgerne så at sige at blive selvbefrugtende. De kom, uden at man havde bedt om det. Og tilmed begyndte jeg også selv at skrive dem, for at være sikker på altid at have nok.

Da min kone og jeg flyttede i vores første lejlighed oppe under taget, var der skrå vægge. Ikke godt, men hele den lige langvæg midt inde i

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.