Jekyll & Hyde er uhyggeligt god

I sit laboratorium gør doktor Jekyll sig selv til forsøgsperson og forvandles til hr. Hyde. Det er Tomas ...

I sit laboratorium gør doktor Jekyll sig selv til forsøgsperson og forvandles til hr. Hyde. Det er Tomas Ambt Kofod, som spiller den krævende dobbeltrolle. - Foto: Det Ny Teater

musical
Four stars

Tomas Ambt Kofod gør et bæst til en stjerne i den dobbelte titelrolle som videnskabsmanden doktor Jekyll og den farlige Hyde i en vedkommende musical

Kan man isolere det gode fra det onde i menneskets sind? Spørgsmålet er centralt i musicalen ”Jekyll & Hyde The Musical” på Det Ny Teater i København. En slags eksistens-musical, hvor man i godt to timer får lejlighed til at overveje forholdet mellem det onde og det gode.

Den ambitiøse videnskabsmand doktor Jekyll, spillet af Tomas Ambt Kofod, vil forsøge at isolere det onde fra det gode.

Han ønsker at bruge psykiatriske patienter på en anstalt som forsøgspersoner, men hospitalets bestyrelse stopper ham. Han vil lege Gud, lyder kritikken.

Biskoppen af Guildford, spillet af Martin Loft, spørger doktor Jekyll, hvad man skal stille op med det onde, hvis det skulle lykkes at isolere det.

Forestillingen er baseret på den skotske forfatter Robert Louis Stevensons (1850-1894) lille roman fra 1886 ”The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde”. Stevensons hjem beskrives som strengt religiøst, men selv meldte han sig ud af kirken og blev forfatter mod familiens ønske. Romanen er filmatiseret over 100 gange og kan ses som en slags ouverture til det 20. århundrede, hvor ondskabens problem blev noget, alle

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.