Nikolaj Lie Kaas: Man kommer ingen steder uden tro

”Jeg tror ikke på Gud, men jeg tror ikke, at man kan gå igennem livet uden at tro på noget. Tro er ...

”Jeg tror ikke på Gud, men jeg tror ikke, at man kan gå igennem livet uden at tro på noget. Tro er håb,” siger Nikolaj Lie Kaas, der her ses i Vor Frue Kirke i København. – Foto: Petra Theibel Jacobsen

Nikolaj Lie Kaas er aktuel som politimanden Carl Mørck i filmen ”Flaskepost fra P” og mener, at vi skal blive bedre til at give plads for hinandens tro

”Er du ved at printe en bibel ud?”, råber Nikolaj Lie Kaas påtaget aggressivt til sin agent, da lyden af en hakkende printer højlydt blander sig med skuespillerens sætninger.

”Undskyld, men jeg har altså koncentration som en guldfisk,” tilføjer han med et formildende smil, mens maskinen kaster sin sidste side op, så her bliver stille som i et kapel på det smarte københavnerkontor.

På væggen bag ham hænger han sågar selv i form af et intenst sort-hvidt foto sammen med en række andre skuespillere. Men det er ikke underligt, at agenten har valgt at placere ham i midten. For Nikolaj Lie Kaas har bogstaveligt talt haft en stor rolle i en række danske filmsucceser de sidste 25 år.

Og selvom det kun er få dage siden, at DR’s dramaserie ”Bedrag” sluttede med ham i hovedrollen som den lidt for snu direktør Sander for energivirksomheden Energreen, har han nu i stedet hovedrollen som den sandhedsjagende politimand Carl Mørk i den tredje film om Afdeling Q.

”Flaskepost fra P” udspiller sig blandt andet i et sekterisk kristent miljø i Vestjylland, men hvor mange krimier nøjes med at høste billige point på at gøre præster til perverse

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.