Ny kanalchef vil styrke P1 som samtaleradio

Thomas Buch-Andersen overtog posten som kanalchef for P1 den 1. februar. -

Thomas Buch-Andersen overtog posten som kanalchef for P1 den 1. februar. - Foto: DR

P1 er på rette spor som troværdig radiokanal. Men der skal være mindre foredragsradio og mere samtaleradio, mener kanalens nye chef, Thomas Buch-Andersen

Ordet ”taleradio” er misvisende om P1, mener kanalens nye chef, den tidligere ”Detektor”-vært Thomas Buch-Andersen, der satte sig i chefstolen den 1. februar. Han foretrækker at kalde P1 en ”samtaleradio”.

”Det lyder for meget af støvet monologradio, når man siger 'taleradio'. Vi vil i stedet gerne styrke den demokratiske samtale, og det gør P1 allerede godt, men samtalen skal gøres endnu mere appellerende for lytterne,” siger Thomas Buch-Andersen, der endnu ikke har bud på konkrete, nye programmer. Men samtale er altså et nøgleord for kanalens fremtidige retning:

”P1 skal være et forum for at føre samtaler som vælgere, borgere, forbrugere og privatpersoner. Og vi skal ikke kun levere levende samtaler mellem værter, kloge kilder og gerne endnu flere lyttere, vi skal også være i konstant samtale med samfundet. Dermed mener jeg, at vi ikke skal nøjes med at dække samfundsudviklingen, men også være med til at skabe den ved at sætte fokus på alt fra folkekirken til Folketinget for at styrke den demokratiske og kulturelle samtale om, hvor vi er på vej hen som samfund. Og P1 skal i det hele taget dække mennesket fra så mange sider, at vi når 36o grader rundt gennem gode

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.