Smuk prosa om at blive sig selv i sommerhuset

”Sommerhus” foregår i det evige sommerland, nærmere bestemt Sejerøbugten. Her ses en ...

”Sommerhus” foregår i det evige sommerland, nærmere bestemt Sejerøbugten. Her ses en solnedgangsstemning ved Vesterlyng i Sejerøbugten. – Foto: Martin Rasmussen/Scanpix

bog
Four stars

Amalie Laulund Trudsø skriver en smuk og sanselig prosa. Hendes ”Sommerhus” er et rart sted at være

Hun er optaget af stederne, Amalie Laulund Trudsø, den måde hvorpå de bliver en del af os, væver sig ind i vores erindringer, så et bestemt minde altid vil være farvet af det sted, hvor det udspillede sig.

Debutromanen ”Koordinater” fra 2013 udspandt sig i byens rum og fulgte en ung kvinde i studieårene, fra forældrene ”afleverede hende” i den nye by (Øster Søgade), til hun havde vundet en form for mentalt fodfæste i sig selv og et konkret fodfæste i byens rum (Brobergsgade, Christianshavn).

”Sommerhus” har også det unge menneske og det konkrete sted i centrum. Denne gang følger vi et barn fra lille pige til ung pubertetskvinde, og stedet er det evige sommerland, nærmere bestemt Sejerøbugten. Romanen er opbygget som en perlerække af små fortællinger fra besøgene i familiens sommerhus – præcist hvornår de udspiller sig, ved man ikke, men umærkeligt skrider tiden alligevel den vej, som tid altid skrider: fremad.

De personlige fortællingers forløb skanderes af korte, faktuelle beskrivelser af de konkrete steder: Nekselø, Lammefjorden, Knarbos Klint.

Således fik i alle fald denne læser en ubetvingelig lyst til at

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.