Dansk kulturliv kan være for selvhøjtideligt

Tv-serier kan jeg ikke identificere mig med, de gør mig stresset og rastløs, siger Stine Nissen. -

Tv-serier kan jeg ikke identificere mig med, de gør mig stresset og rastløs, siger Stine Nissen. - Foto: Jacob Boserup

For Stine Nissen, direktør for Danmarks Underholdningsorkester, blev 1990'erne i Tysklands hovedstad én lang kulturoplevelse, der gjorde hende bevidst om sit kulturelle afsæt som europæer

Hvad er din seneste læseoplevelse?

For tiden læser jeg Naja Marie Aidt, Mette Moestrup og Line Knutzons enorme værk ”Frit Flet”. Det er et fascinerende og irriterende værk, de tre forfattere sammen har begået. Private familiebilleder, anekdoter og refleksioner flettes sammen til både en kritik af den aktuelle kønsdebat og en insisteren på, at netop køn er vigtigt at drøfte i et samfundsperspektiv. Bogen provokerer mig så tilpas meget, at jeg lokkes til at følge med på de tre kvinders rejse.

Hvilken bog har gjort størst indtryk for dig nogensinde?

Den er svær: José Saramargo, Italo Calvino, Tomas Tranströmer“ Nej, sandheden er vel, at mine egne første ubesværede læseoplevelser af længere romaner har gjort det største indtryk. Det må være Astrid Lindgrens ”Brødrene Løvehjerte”. Her åbnede sig for første gang oplevelsen af, at kunsten både kan spejle de følelser, som kan være vanskelige at sætte ord på, samtidig med at den kan åbne for flugtveje og nyt perspektiv.

Hvad vil du anbefale fra kulturudbuddet lige nu?

Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischers koncert med Beethovens 1. og 8. symfoni. Koncerten den 28. februar i Konservatoriets Koncertsal er startskuddet på de kommende tre års samarbejde mellem orkestret og Adam Fischer. Koncerten bliver - tør jeg godt love - en vital oplevelse af, hvad levende

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.