Peder Frederik Jensens ”Vold” er sæsonens mest markante bogudgivelse

Peder Frederik Jensens ”Vold” er sæsonens mest markante udgivelse. Han skriver stærkt, vulgært og ...

Peder Frederik Jensens ”Vold” er sæsonens mest markante udgivelse. Han skriver stærkt, vulgært og smukt om livets store udfordringer og smertepunkter, mener anmelder Svend Skriver. Foto: Lars Gundersen

bog
Five stars

Peder Frederik Jensens nye roman ”Vold” krydsklipper mellem Afrika, Danmark og Eksjugoslavien og er et rasende opgør med forældregenerationens ansvarsløshed

Det begynder med en tur til Afrika. Hovedpersonen Simon i Peder Frederik Jensens nye roman ”Vold” er rejst ned til det store farvemættede kontinent. Han vil opleve verden og skrive om den. Derfor bliver romanen også fortællingen om, hvordan forfatterens alter ego Simon kæmper med skriften under tilblivelsen af det værk, som møder læseren.

Det er set før i litteraturhistorien og kunne måske godt lyde en anelse trivielt, men faktisk er der tale om en meget vellykket roman, som i høj grad favner sin samtids verden. Det fornemmer man ikke mindst i skildringen af Afrika.

Vores hovedperson Simon forsøger at komme tæt på kontinentet og forstå nuancerne i korruptionen, fattigdommen og de interne uroligheder, men også de skønne sider.

Hvilke faktorer er det, der gør, at det er så uhyre vanskeligt for mange afrikanske lande at skabe en tålelig tilværelse for sine borgere?

En senegalesisk FN-medarbejder, som Simon møder på sin vej, sætter ord på miseren: ”Vi har alt. Ressourcer, olie, tømmer, plads, mennesker, hav, natur, alt. Det eneste vi ikke har, er initiativ. Vi gør ikke noget ved det, og igen og igen falder vi i

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.