Peter Langdals Shakespeare taler lige ind i vores tid

Tommy Kenter som kong Lear i Peter Langdals moderne version af Shakespeares værk. -

Tommy Kenter som kong Lear i Peter Langdals moderne version af Shakespeares værk. - Foto: Natascha Thiara Rydvald

teater
Five stars

”Kong Lear” på Det Kongelige Teater er en komisk tragedie med politisk bid

At kalde Shakespeares stykker for universelle er efterhånden en fortærsket truisme. De virker og pirker til noget i os, særligt når de bearbejdes og drages ind i en moderne kontekst.

I Peter Langdals moderne æltning af den dystre krigstragedie ”Kong Lear” er det aktuelle politiske landskab i centrum: borgerkrige, omflakkende flygtninge i laser og pjalter, magtliderlige krigsherrer og -kvinder i et storpolitisk spil. Men man skal passe på med at skære alting ud i pap.

Kong Lear er blevet gammel og ønsker at dele sit kongeriges herligheder ud til sine tre døtre, så han i ro og mag kan stavre mod døden. Den, der med floromvundne fraser kan bevise, at hun elsker ham mest, får den største del af kagen.

Men den yngste datter, Cordelia, nægter at smøre sin fars ører med falske toner, så hun forvises fra Lears land og faderhjerte, og magten tilfalder de to falske søstre, Regan og Goneril. Det var dumt, Lear. Således begynder miseren.

Allerede i traileren til forestillingen, med en henvisning til tv-serien ”Game of Thrones”, lægger Det Kongelige Teater op til en mere løssluppen omgang med

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.