Italiener: Søren Kierkegaard ændrede mit liv

Du kan ikke bare læse Kierkegaard uden selv at gå med i tænkningen. Hans værker handler altid om dig, og ...

Du kan ikke bare læse Kierkegaard uden selv at gå med i tænkningen. Hans værker handler altid om dig, og hvordan du selv forholder dig, siger den herboende italienske forsker Ettore Rocca, der er aktuel med bog om den danske tænker. - Foto: Gyldendal

Italienske Ettore Rocca er forfatter til ny introduktionsbog om Kierkegaard. Da han først kom i gang med den danske tænker, var han solgt - til filosofien, men også til landet, sproget og kærligheden

For godt 20 år siden tog Ettore Roccas liv en dramatisk vending.

Den italienske forsker var i gang med at skrive et bidrag til en håndbog for gymnasie-elever. Hans emne var den franske eksistentialisme, og derfor blev han anbefalet at indlede afsnittet med Søren Kierkegaard, der anses for at være eksistentialismens fader. Den dengang 27-årige Ettore Rocca havde aldrig læst Kierkegaard før. Men da han først kom i gang, var han solgt.

Afsnittet til gymnasie-håndbogen blev aldrig færdigt. I stedet blev Rocca så opslugt af den danske tænker, at han besluttede sig for at lære dansk. Han ville læse Kierkegaards værker på originalsproget og tog senere på et forskningsophold ved Søren Kierkegaard Forskningscentret i Danmark.

Og efter et par år med primær adresse i Italien, hvor han er lektor i filosofisk æstetik, traf han endnu et radikalt valg: han ville bo i Kierkegaards hjemland og så kun være i Italien en tredjedel af året.

”Jeg forelskede mig selvfølgelig først og fremmest i Kierkegaards tænkning, men senere også i landet, i sproget - og i min kæreste og det at blive bonusfar til hendes tre børn,” fortæller Ettore Rocca på

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.