Aarhus Teater vil tale om krig

Aarhus Teater er Danmarks største landsdelsscene med fem scener under samme tag. Det er opført i slutningen ...

Nu byder Aarhus Teater ind med en forestilling med samme omdrejningspunkt: Hvornår giver det mening at gå i krig? Foto: Torben Åndahl / Scanpix Denmark

teater
Four stars

Hvad er moderne krigsførelse, og hvordan påvirker det de involverede? Teaterforestilling i Aarhus lægger 
op til diskussion

I 2014 fik vi ægte fortællinger fra ægte krigsveteraner i Christian Lollikes krigsballet ”I føling”. Sammen med dansere fra Den Kongelige Ballet blottede de deres ægte sår på både krop og sjæl i kunstens ærinde.

Nu byder Aarhus Teater ind med en forestilling med samme omdrejningspunkt: Hvornår giver det mening at gå i krig?

Stykket er forfattet af Peter-Clement Woetmann, Aarhus Teaters nye husdramatiker, som også har bidraget med tekst til ”I føling”.

Har man set ”I føling”, synes ”Til mine brødre” som et knap så vellykket ekko, måske fordi det her er skuespillere, som træder i stedet for den ægte vare. Men absolut også fordi mange af argumenterne og retorikken i krigsdiskussionen går igen.

Har man derimod ikke allerede set Afghanistankrigen behandlet på scenen, er ”Til mine brødre” et ganske vellykket stykke debatteater.

Forestillingen er inddelt i tematisk navngivne kapitler, der hver især præsenterer et nyt håndgribeligt diskussionsemne i en ny fortælleform. Kronologien følger soldatens opbygning til og oplevelse af krig og det moralske og etiske efterspil.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.