Splittethed gør melodrama interessant og nærværende

Saoirse Ronan er centrum i filmen, hvor hun spiller en irsk immigrant, der lander i Brooklyn i ...

Saoirse Ronan er centrum i filmen, hvor hun spiller en irsk immigrant, der lander i Brooklyn i 1950'erne. Hun møder tilsyneladende sit livs kærlighed, men indhentes af fortiden. Forfatteren Nick Hornby har skrevet manuskript på baggrund af Colm Tóibíns roman af samme navn. - Foto: Camera Film

film
Four stars

”Brooklyn”, der er nomineret til flere Oscar-priser i år, er et stort opsat melodrama om en ung irsk piges udrejse til USA i begyndelsen af 1950'erne

I et forarmet Europa efter Anden Verdenskrig stod Amerika som det helt store eventyr. Her kunne man få luft under vingerne, og livsdrømme kunne blive til virkelighed. Her kunne almindelige mennesker komme ud af fattigdommen og leve et ordentligt liv.

Den unge pige Eilis (stærkt spillet af Saoirse Ronan, der er nomineret til en Oscar som bedste skuespillerinde) har disse drømme og vil til New York for at realisere dem. ”Brooklyn” handler om dette, men også om hvor svært det er med en længsel efter det, der må forlades.

Eilis lever i den lille by Enniscorthy i County Wexford på østsiden af Irland. Byen har bare en halv snes tusind indbyggere, og hun lever dér med sin mor og storesøster. Faderen er død for nogle år siden. Hvilken fremtid er der for hende? Derfor sparer hun op til en billet med skibet til Amerika.

Da hun sejler fra Irland, står hun på dækket og familien på kajen, og alle ser fortabte ud. Måske ses vi aldrig mere, tænker de. Det er svært helt at forstå disse følelser i en tid, hvor verden er blevet mindre, og USA ikke er så langt væk, men det må være den følelse, tusindvis af migranter føler i

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.