Vellykket farce med bitter bismag

Det interessante i ”Familien der kunne tale om alt” er ikke nødvendigvis indholdet, men samtalernes ...

Det interessante i ”Familien der kunne tale om alt” er ikke nødvendigvis indholdet, men samtalernes form. Her ses Lotte Andersen som den desperate husmor. Foto: Rumle Skafte

teater
Four stars

Christian Lollike har skrevet en vedkommende samfundsdiagnose, som udstiller vores hykleri

Familiefarcen begynder med et grin. Flere faktisk. Vi griner ad en gammel, dement mand i rullestol, der kæmper en kamp med sin kateterslange.

Derpå griner vi ad familiens klimaangst, dens racistiske tendenser, onklens komiske PTSD-anfald, den forsmåede kvindes liderlighed og præstens tro på engle.

Men grinet har en bitter bismag. For faktisk er der jo ikke så meget at grine ad.

Familien, der kunne tale om alt, handler om det, vi taler om: krig, tro, velfærd, race og klima. Man kan måske argumentere for, at emnerne er for oplagte og behandles noget overfladisk. Men det interessante er ikke nødvendigvis indholdet - diskussionen drejer sig nærmere om samtalernes form.

Her i familien siger de det, som det er.

”Jeg orker ikke al den klimasnak,” siger en af gæsterne, og vi spejler os i det, de siger. De tunge emner udmatter os. Vi burde eller kunne gøre mere end blot at skifte til LED-pærer, ringe til vores gamle farfar eller ”like” Venligboerne på Facebook - gøre noget i stedet for at sidde og se på, at Grønland forsvinder.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.