Venstre giver Uffe Elbæk en chance

Digteren Nikolaj Zeuthen.

Venstre afventer Rigsrevisionens undersøgelse, før de afgør, hvad de mener om Uffe Elbæks fremtid som kulturminister. Her ses han i samråd tirsdag den 4. december indkaldt af Folketingets Kulturudvalg Foto: Jens Nørgaard LarsenDanmark / Scanpix

relevante temaer

Venstre savner tillid til Elbæk, men afventer Rigsrevisionens undersøgelse, før de afgør hans fremtid

Venstre kræver ikke, at kulturminister Uffe Elbæk (R) træder tilbage, fordi han tirsdag erkendte, at en embedsmand advarede ham mod at holde flere end fem arrangementer i Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK). Først skal Rigsrevisionen undersøge sagen.

Sådan siger Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen.

- Det er alt for tidligt at komme med sådanne konklusioner. Nu starter vi en undersøgelse med Rigsrevisionen, som kigger på alle sagens mange forskellige facetter. Så må vi tage stilling derefter, siger han.

Venstres kulturordfører føler sig ført bag lyset af kulturministeren, som tirsdag blev grillet i tre stive timer i Folketingets kulturudvalg, hvor hans indrømmelse om embedsmanden måtte tages med tang, mener Michael Aastrup Jensen.

- Hvis jeg ikke havde stillet mit spørgsmål så firkantet på samrådet, så havde vi aldrig fået den oplysning, at Uffe Elbæk reelt var blevet advaret af en embedsmand på et tidspunkt. Det har vi overhovedet ikke hørt i alle disse dage, siger han.

- Tværtimod har vi fået det klare indtryk, at han ikke var blevet advaret på nogen som helst måde. Det er meget sørgeligt. Reelt har han holdt hele Folketinget hen i uvidenhed, siger Michael Aastrup Jensen.

Folketingets statsrevisorer ventes 12. december at bede Rigsrevisionen undersøge Uffe Elbæk. Efter samrådet ønsker kulturudvalgets flertal en undersøgelse.

Spørgsmål: - Kan man have en minister, som holder Folketinget bag lyset?

- Jeg blev ret rystet i går. Jeg venter, at ministeren kommer med en særskilt god forklaring om, hvorfor han holdt os hen i uvidenhed. Det er et separat spørgsmål i forhold til resten af sagen, siger Michael Aastrup Jensen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde tirsdag, at Uffe Elbæk er minister i mange år.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

TILGIVELSENS BOG

kr. 249,00 Køb

Første Verdenskrig

kr. 25,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

The Act of Killing - dokumentarfilm

kr. 210,00 Køb

Pavarotti deluxe boks

kr. 699,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, hvid

kr. 599,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.