Tarvelig ældremad

Ugegammel mad er uværdigt

Karin Dahl Hansen.
Karin Dahl Hansen. Foto: Arkivfoto.

De fleste ældre må i dag nøjes med middagsmad, der er varmet op i mikroovnen, og næste skridt er tilsyneladende langtidsholdbart smørrebrød. Det er kun de allersvageste ældre, som ikke selv magter at smøre en mad, der får leveret maden, og at kommunerne nu øjner en besparelse ved at sende vakuumpakket smørrebrød ud til de gamle, vidner om kynisme og manglende berøring med virkeligheden. Ville borgmesteren i de pågældende kommuner selv servere ugegammelt vakuumpakket smørrebrød til sine gæster, og ville udvalgsformænd og byrødder bryde sig om, at deres egne forældre og bedsteforældre skulle have den type mad til frokost? For mange ældre er netop måltiderne dagens højdepunkt, og selvom kosten formentlig lever op til de ernæringsmæssige forskrifter, er det ikke i orden at spise de svageste medborgere, som i øvrigt også ofte er underernærede, af med mad, der ikke smager af noget og måske ser kedelig ud. Ikke mindst ældre har i den grad brug for det daglige brød og en mæthed, der ikke alene fylder i maven, men også giver livskvalitet.