Hvem kan kalde sig kristen?

Man skal være varsom med at afgøre, hvem der virkelig er kristen

Pave Frans har erobret mange hjerter med sine varme synspunkter og ligefremme tone. Ikke mindst var det populært i den vestlige verden, da han i 2013 i et interview fik sagt ”Hvem er jeg til at dømme homoseksuelle?”.

Men for mange både katolikker og protestanter virkede det alligevel som om, at paven kom til at dømme, da han frakendte mennesker med bestemte politiske synspunkter kristennavnet, som han gjorde det i flyet på vej hjem fra sin Mexico-rejse i forgårs.

Paven blev spurgt, hvad han mente om, at den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump har foreslået at bygge mur mellem Mexico og USA for at lukke af for flygtninge sydfra samt deportere alle illegale indvandrere, svarende til omkring 11 millioner personer i USA.

Til det svarede paven blandt andet, at ”denne mand ikke er kristen, hvis han har sagt sådan noget”. Pavens vurdering gjorde han betinget af, at Trump virkelig havde sagt, hvad journalisten citerede. Det har han.

Det principielle spørgsmål er, om særlige holdninger kan afgøre, hvem der er kristen. Mange amerikanere vil have bygget en mur mod Mexico, ligesom mange europæere i forskellige lande

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.