Religionsneutrale asylcentre

Troen bør ikke undertrykkes, selvom den giver problemer

Som det har været fremme i de sidste par uger i Kristeligt Dagblads spalter, nægter en række af landets asylcentre nu præster fra den danske folkekirke adgang, og det forklarer de med en henvisning til, at centrene er og bør være religionsneutrale.

”Hvis døren så at sige bare står åben, kan der også dukke yderligtgående kristne eller andre troende op, og det kan være svært at håndtere for de ofte skrøbelige asylsøgere - og skabe utryghed.” Sådan sagde Anne la Cour, der er asylchef i Røde Kors, i sit forsvar for den religionsneutrale linje til Kristeligt Dagblad den 19. januar.

Det lyder heller ikke rart med disse ”yderligtgående kristne”, men hvor mange er der i grunden af dem i Danmark? Så vidt vides, har Indre Mission endnu aldrig grebet til våben i teologiske stridigheder her i landet, og tæskeholdene fra Luthersk Mission gør heller ikke meget væsen af sig.

Som asylchef i Røde Kors skal Anne la Cour naturligvis tale

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.