Terror skal mødes med besindighed

Et år efter terroren i København bør vi gentænke overvågning

Mens etårsdagen for terrorangrebet i København markeres denne weekend, debatteres sessionslogning ivrigt.

Bag det uforståelige ord gemmer sig det faktum, at regeringen har foreslået masseovervågning af datatrafik fra danskeres mobiltelefoner og computere. Målet er at bekæmpe terrorisme og grov kriminalitet.

Siden angrebet for et år siden er det blevet hverdag at se betjente i de københavnske gader med maskinpistoler, og flere gange i det forgangne år har der været slået terroralarm. Heldigvis uden grund. Men det er et faktum, at der i dag findes et før og et efter Omar el-Husseins morderiske togt gennem København, og at det er slut med dansk naivitet. Politiet har siden fået tilført flere ressourcer, og der er indført øget kontrol og overvågning flere steder.

Spørgsmålet er imidlertid, hvordan vi på den lange bane imødegår terrortruslen, for alt tyder på, at de frie europæiske samfund i de næste mange år må forholde sig til en latent trussel fra islamisk terrorisme.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.