Urimeligt valg

Helle Thorning-Scmidt(arkiv.

Myndigheder blander deres roller sammen, når de optræder som venlig vejleder med den ene hånd og tvinger armen om på ryggen af kvinderne med den anden. Foto: DSK / Scanpix Danmark

relevante temaer

Forkert offentligt krav om abort

I søndags kom det frem, at flere gravide, ressourcesvage kvinder oplever, at de bliver presset til at få abort af deres socialrådgiver. Kvinderne får at vide, at deres ældre børn vil blive fjernet, hvis ikke de vælger abort. En enkelt advokat fra Brønderslev fortæller, at han oplever henvendelser om denne type hændelser hver anden måned.

Det kan ikke udelukkes, at der er grunde til at tvangsfjerne de unge mødres børn, men valgsituationen mellem et eksisterende barn og et kommende er urimelig at sætte dem i. Og man kan spørge, om det overhovedet er det offentliges opgave at opstille sådanne valg.

LÆS OGSÅ: Advokater: Kommuner presser kvinder til abort

Myndigheder blander deres roller sammen, når de optræder som venlig vejleder med den ene hånd og tvinger armen om på ryggen af kvinderne med den anden. Det er desværre ikke første gang, myndighederne kommer i søgelyset for at presse på for abort i situationer, hvor unge, svagtstillede kvinder ikke føler sig frie til at vælge selv. Netop denne valgfrihed har ironisk nok været hovedargumentet for den frie abort. AEM

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Anna Netrebko og Plácido Domingo: "Jeanne d'Arc"

kr. 189,00 Køb

Pavarotti deluxe boks

kr. 699,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, hvid

kr. 599,00 Køb

Første Verdenskrig

kr. 25,00 Køb

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.