Velfærd, flygtninge og uddannelse

Den danske velfærdsmodel vil ikke overleve uden ændringer

Man kan ikke ansvarligt tale om integration, hvis man ikke samtidig taler om det svage uddannelsesniveau blandt størstedelen af de nytilkomne flygtninge.

En ny undersøgelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet viser som beskrevet i Kristeligt Dagblad, at 6 ud af 10 flygtninge er ufaglærte og ikke har nogen uddannelse ud over grundskolen. Hver 10. har kun mellem nul og fire års skolegang, og hver fjerde har mellem fem og otte års skolegang.

Blot 15 procent af flygtningene har det, der svarer til en studentereksamen, og 13 procent har en videregående uddannelse som for eksempel lærer, tekniker, ingeniør eller læge.

De deprimerende nye tal lægger sig til den i forvejen etablerede kendsgerning, at kun 4 ud af 10 flygtninge, der har opholdt sig i Danmark i 10 år, har fast arbejde. Indtil videre har flygtningene altså ikke vist sig at opfylde det behov for arbejdskraft, som af nogle aktører fremhæves som en væsentlig grund til at tage imod endnu flere flygtninge og migranter.

Samtidig fødes der færre børn i Danmark, mens der bliver flere ældre. Danskerne har ikke reproduceret sig selv siden 1960’erne, og i disse

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.