Tid er kodeordet

Den dansk-franske journalist og forfatter Stéphanie Surrugue er glad for livet. Glad for familie, venner, solskin og god mad. Med det gode liv følger der dog også laster

37-årige Stéphanie Surrugue er vært og redaktionschef på ”Kulturen på News,” på TV 2 News. Hun har desuden forfattet bogen ”Enegænger portræt af en prins” om prins Henrik fra 2010.
37-årige Stéphanie Surrugue er vært og redaktionschef på ”Kulturen på News,” på TV 2 News. Hun har desuden forfattet bogen ”Enegænger portræt af en prins” om prins Henrik fra 2010. . Foto: Scanpix.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er et liv, hvor jeg har tid. Tid må være kodeordet. Tid til at passe mit arbejde, som jeg elsker, men også tid til familien, venner, solskin og mig selv. Det kan godt være svært at få tid til fritiden, men jeg kan mærke, at balancen ryger, når jeg ikke får tid til at passe den. Jeg prøver så at få prioriteret min familie, som bor i Frankrig, på den måde, at jeg, når jeg så er sammen med dem, er det i flere uger ad gangen.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Det er faktisk tit, når jeg er på vej hjem fra træning. Der får jeg lukket ned for alt og alle i en times tid til halvanden. Der er ingen interviews, ingen kulturmennesker, bare træning. Når ens arbejde består i at være journalist, studievært og redaktionschef, er det nærmest en meditativ oplevelse at have nogle timer om ugen, hvor man kan være i sin krop i stedet for i sit hoved.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg sørger for at få trænet. Også udendørs. Det kræver dog, at man får lagt bånd på sin forfængelighed, for det kan godt virke åndssvagt, at man står og laver squats (træningsøvelse, red.) med sin træner ude i parken. Jeg havde selv forsvoret, at jeg skulle være en af de tosser, der står i træningstøj i naturen.

Hvad er afslapning for dig?

Det er hverdagen. Det kan være at spise en god middag og slappe af med gode venner eller at forskanse mig med læsning. Jeg læser enormt meget. Men fordi jeg skal læse så meget pligtlitteratur i forbindelse med mit arbejde og eksempelvis kværne en roman på 350 sider på en aften, har jeg fået ødelagt min læselyst. Derfor er det rart at læse noget, der ikke er forbundet med arbejde.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Her vil man gerne sige noget økologisk, men det ærlige svar er faktisk neglelak. Det holder sig enormt godt i køleskabet. Jeg er ikke så meget hjemme, og jeg spiser ikke ret ofte derhjemme, så det er ikke sådan, at jeg har ting til, at jeg kan trylle en middag frem. Der er gulerødder, laks, flasker med soya-sauce til sushi, og så er der neglelak. Mit køleskab er i høj grad præget af mit arbejde.

Hvad er din største last?

Det er helt sikkert den pakke røde Gauloises, som jeg ryger hver dag og min urimelige forkærlighed for foie gras. Jeg elsker begge dele. Jeg ved selvfølgelig godt, at det er usundt at ryge, det kan jeg også mærke, når jeg er nede at træne efter at have været ude at drikke vin og ryge cigaretter, men jeg bliver bare ved med at finde gode grunde til ikke at holde op med at ryge.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det, tror jeg, er at få min nattesøvn. Den har jeg aldrig været så god til passe. Det kan være svært at få taget sig sammen til at gå i seng og få sovet, når man er så glad for livet og sit arbejde, som jeg er. Men en god nattesøvn er lige så basal som det at drikke vand, og man skal huske begge dele.