Mange har for travlt med at ærgre sig

Selvom Christian Bitz som ernæringsekspert lever op til de fleste idealer om sundhed, har han også plads til et dagligt stykke chokolade

Ernæringsekspert Christian Bitz er aktuel med bogen ”Uperfekt”. -
Ernæringsekspert Christian Bitz er aktuel med bogen ”Uperfekt”. - . Foto: Scanpix.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er, når jeg har en god balance mellem min tid alene, arbejde og familietid.

Det giver mig overskud og lyst til at præstere i hverdagen.

Den balance er ikke altid let at finde og er aldrig den samme særlig lang tid ad gangen, så jeg er meget opmærksom på, at jeg for eksempel ikke bare kan fylde på med arbejde, uden at det også har konsekvenser for min familie.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg har den balance, som jeg taler om, hvilket jeg som regel har. Det betyder i praksis, at jeg har et højt sundhedsbundniveau. Det vil sige, at jeg altid passer på min krop, også når jeg har ferie eller har rigtig travlt. Samtidig har jeg et realistisk ambitionsniveau, i forhold til hvor meget jeg kan nå.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg dyrker motion fire-fem gange om ugen, hvor to-tre af gangene som regel er løbeture, og ellers er jeg i fitness-center. Nogle gange erstattes en løbetur af fodboldtræning med mine venner. Og så sniger jeg så meget bevægelse ind i hverdagen som muligt.

Hvad er afslapning for dig?

Det er at være offline og sammen med min familie. Jeg kan bedst lide ikke at have for mange planer, men at tage tingene, som de kommer. Jeg er meget et hjemmemenneske og nyder ikke at lave så meget, nok fordi mine hverdage ofte er ret travle. Det virker også afslappende på mig at lave mad efter en hektisk dag.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid æg, makrel i tomat, grøntsager og hvidvin, så jeg altid kan lave mig en god æggepandekage med grønt og fisk og nyde et glas kølig hvidvin. Selvom jeg er nabo til et supergodt pizzeria, laver jeg altid mad selv, når jeg er alene, også selvom jeg kommer sent hjem. Det er kun, når jeg har besøg eller har mine børn hjemme, at jeg kan finde på at købe pizzaer.

Hvad er din største last?

Helt klart mørk chokolade og rødvin. Jeg spiser mørk chokolade hver dag, men kun fra min ven Mikkel Friis-Holm. Jeg er meget kvalitetsbevidst omkring det, og nogen ville måske kalde mig sippet. Men hvis jeg endelig skal have chokolade, så gider jeg ikke spilde kalorier på noget, der ikke er ordentligt. God chokolade er ligesom vin, hvor man nogle gange åbner den ene flaske eller æske i stedet for den anden.

Hvad er det bedste sundhedsråd du har fået?

Vær tilfreds! Mange har alt for travlt med at ærgre sig over alt det, de kunne gøre bedre. At være tilfreds er ikke det samme som at lade stå til eller at være uambitiøs, men mange vil med fordel kunne have glæde af at stoppe med hele tiden at jagte urealistiske idealer, der blot giver anledning til dårlig samvittighed.