Ham Alzheimer tager mig!

Men han sørger. Han sørger dybt og helt indføleligt og relevant over at forsvinde lige så stille og over magtesløsheden, der ligger i, at det er helt ude af hans hænder og overgivet til ”ham Alzheimer”. Modelfoto. Iris

Han var end ikke fyldt 60, da han fik stillet diagnosen Alzheimers sygdom. Nu er han snart 70 og siger "jeg er ked af, at ham Alzheimer tager mig”

Han er alt for ung. Ikke fyldt 70 år endnu. Det er vel efterhånden 10 år siden, han kom op til mig og sagde, at han mente, at han måske var begyndende dement. Der var han ikke fyldt 60 år. Han vidste godt, at alle hans jævnaldrende bagatelliserede hans fornemmelse, fordi alle glemmer, når de bliver mere fuldmodne, men han syntes, at der var noget forkert. Han syntes, han blev mere forvirret, hvis han kørte ind i et kryds eller, værre endnu, en rundkørsel og skulle vælge, hvilken vej han skulle køre.

Han syntes, at han i stigende grad forlagde ting. Nøgler, briller, dankort og så videre. Som så mange andre, men når han så fandt tingene igen, så kunne de ligge helt forkerte steder, som nøgler i køleskabet og briller i vasketøjskurven. Han har altid været en meget tænkende mand, der har arbejdet med ting, der har krævet og stimuleret hans intellekt, så han syntes virkelig, at der var ved at ske et underligt skred. Også selvom hans kone ikke rigtig var enig. Eller også var hun bange for, om han havde ret.

Jeg kunne ikke selv finde noget unormalt på de almindelige demens-testninger, jeg kan lave, men fordi hans fornemmelse

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.