Jeg kan altid finde en anledning til at spise kaviar

Claus Holm, 45 år og kok, kogebogsforfatter og foredragsholder, er sammen med sin makker fra ”Go' morgen Danmark” på TV 2, Christian Bitz, aktuel med kogebogen ”Grillrevolutionen”, hvor de griller stort set alt

Claus Holm holder sig i form ved at gå og løbe ture sammen med sin kone på Svendborg-egnen, hvor de bor.
Claus Holm holder sig i form ved at gå og løbe ture sammen med sin kone på Svendborg-egnen, hvor de bor. Foto: Bax Lindhardt.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er ret enkelt. Jeg forholder mig glad til hverdagen. Jeg får gode madoplevelser og har det godt med det, jeg laver: tv, kogebøger og smagsudvikling. Jeg kan godt lide at prøve at lade være med at være sur og i stedet se de gode ting i hverdagen. Jeg er meget på Facebook, hvor der er rigtig mange, der brokker sig over det ene og det andet. Men altså, solen skinner, og vi har mad på bordet. Det kunne jeg godt tænke mig, at folk gik lidt mere op i.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg er sammen med min kone, Anna, som jeg har været sammen med i 26 år. Ud over at være min kone er hun også min bedste ven. Jeg er tryg og glad sammen med hende. Hun har lært mig at se positivt på tingene. Og jeg er ikke så god til at være alene. Jeg har det også godt, når jeg får lov til at skabe noget i mit eget madunivers, for eksempel når jeg skal lave mad til et større selskab. Så tænker jeg ikke over, om jeg er for grim eller tyk, jeg er bare flyvende.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg arbejder rigtig meget. Og så sørger jeg for at komme ud at løbe og gå 10 kilometer to gange om ugen sammen med Anna her i Svendborg, hvor vi bor. Jeg får sol og luft lige ned i hovedet, og det er dejligt og enormt godt, når jeg har været rundt i landet for at holde foredrag. Jeg har lidt for mange kilo at slæbe på, men det lykkes at holde vægten nede, når jeg løber og går ture med min kone. Jeg vil helst ligge på 100 kilo, så jeg kan passe mine skjorter.

Hvad er afslapning for dig?

Det er klokkeklart at stå op om søndagen sammen med Anna og vores hund Carlo, drikke en balje espresso og gå i haven og hygge mig. Jeg har en naturhave med en lille sø, hvor jeg fodrer guldfiskene og sidder på en jernstol og ser på det lille springvand, der plasker. Så tænker jeg: Hold op, hvor det kører!

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid en liter minimælk fra Thiese. En pakke Snøfler, som er en slags aflange romkugler, som jeg er tosset med. Tunsalat, leverpostej og drueagurker. Og en dåse kaviar. Jeg kan altid finde en anledning til at spise kaviar.

Hvad er din største last?

Der er to. Den ene er vin. Jeg kan ikke gå forbi en vinhandel uden at se, om jeg kan gøre et kup. Det andet er chokolade. Og det er ikke fin chokolade, men kan godt være Rittersport med yoghurt, Marabu med daim eller de omtalte Snøfler. Det er forfærdeligt!

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Christian Bitz, som er sundhedsekspert og medforfatter til ”Grillrevolution”, har sagt, at man skal acceptere, at hvis man er på kur og falder i, så falder man i. Man skal gøre det med god samvittighed og så ellers op på hesten igen. Man skal ikke have det sådan, at ”min verden ramler”, for det gør den ikke. Det er et godt råd. Jeg har engang været på kur med Christian, hvor jeg vejede 116 kilo og kom ned på 96 kilo. Men jeg var sulten konstant.