Derfor skal du sørge for sure tarme

En læser undrer sig efter at have læst, at tarme er sundest, når de er sure. Hvad skal det dog betyde, spørger hun. Læs med her for at få svaret. Modelfoto. Iris

Et surt miljø i tarmene holder skadelige bakterier i skak

En læser undrer sig efter at have læst, at tarme er sundest, når de er sure. Hvad skal det dog betyde, spørger hun.

Det korte svar er, at et surt miljø i tarmene holder skadelige bakterier i skak. Det længere svar kan måske for nogle genopfriske minder om fodformet fermentering, da vi også gik med lilla ble.

Tidligere blev mælkesyregæring anvendt til at konservere både mælk og grøntsager, og hjemmefermentering er igen på vej på mode. Fermentering er i familie med fordærv, men med kontrollerede mikroorganismer og tidsindstilling udvikles smagfulde produkter som syltede grøntsager, sojasovs, salami og vin, ost og chokolade. Både ved fødevarefremstilling og i tarmene handler det om, at de gode bakterier skal have overtaget over de onde.

Bakterier spiser vi hver dag hver eneste gang, vi åbner munden. Nogle gange vælger vi at spise dem i mere kontrolleret form, for eksempel i en portion syrnet mejeriprodukt som yoghurt eller A38. Så jubler tarmene, for det er skønt at få sendt forstærkning ned til alle de gode bakterier, der allerede er i gang med at knokle på indersiden af dine tarme.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.