Telefonen skal væk til fordel for samtale

Illustration: Rasmus

Illustration: Rasmus Juul

Den amerikanske psykologiprofessor Sherry Turkle opfordrer til at genoverveje brugen af mobiltelefonen og oplever, at flere er parate til at ændre vaner

Der er en ændring på vej i menneskers omgang med mobiltelefoner. I dag har fire ud af fem danskere en såkaldt smartphone, der fungerer som en lille, men hurtig og stærk computer. De sidste seks år er udbredelsen af telefonerne vokset markant, og menneskets forbundethed til den lille maskine har overrasket mange.

Ifølge den amerikanske psykologiprofessor Sherry Turkle, er der et opbrud på vej. Hun forsker i menneskers forhold til teknologi og konkluderer, at en voksende gruppe ikke længere er forelsket i et liv, hvor de altid er på nettet. Omkostningerne ved et liv, hvor man altid har telefonen, og dermed internettet, i lommen, er ved at gå op for flere, siger hun i et interview med Huffington Post.

Sherry Turkle er en anset professor, som er kendt for sin psykologiske forskning i forholdet mellem menneske og teknologi, som hun tog fat på før internettets udbredelse. I øjeblikket rejser hun rundt i USA og præsenterer sin nye bog, ”Reclaming Conversation” (Genoptag samtalen), som blandt andet handler om, hvordan man får samtalen tilbage og udvikler et afbalanceret forhold til telefonen.

Hun er ikke modstander af

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.